НОВИНИ

Мая Манолова и Николай Хаджигенов подписаха споразумение за общо явяване на изборите

Вера Александрова
от Вера Александрова
10:52, 29.12.2020 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Гражданската платформа „Изправи се.БГ" на Мая Манолова и "Отровното трио" подписаха споразумение за съвместни действия и общо явяване на предстоящите парламентарни избори.

Целта им е сваляне на управлението на Бойко Борисов.

Обявиха, че няма да регистрират партия или коалиция, а ще се явят на изборите с регистрацията на някои от партньорските партии, като "Движение 21", ДБГ, ВОЛТ, Земеделски народен съюз.

Имат принципна договорка с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" и се надяват, че и с "Демократична България" през следващите седмици ще постигнат договорка за общо наблюдение за честността на изборите и паралелно преброяване на парламентарния вот.

Отворени са за общи действия с всички организации, които споделят техните цели - и от ляво и от дясно. Публично ще обявят критериите, по които ще се формират листите за участие във вота.

"Защо е необходимо обединение? Защото демонтирането на това огромно, много богато нещо с кюлчета и злато може да стане само с общи усилия. Това нещо стана възможно, стана толкова богато и толкова голямо, защото до момента липсваше обединение. Сега с действията си ние осигуряваме такова обединение", каза Мая Манолова.

"Разбиваме статуквото, политическото статукво и изобщо идеята за политика у нас, защото това е начинът. Това, което наблюдавате и задавате въпроси за партиите - партиите не са толкова важни, партиите ще бъдат инструмент. В момента са важни хората, гражданите. Това, което правим днес, е точно такъв сигнал - гражданско сдружение и ние представляваме граждани, нищо друго, ние самите сме граждани, най-обикновени граждани", заяви от своя страна Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Благодаря на църквата, която ни помага в кампанията за ваксинирането срещу COVID-19
Борисов: Благодаря на църквата, която ни помага в кампанията за ваксинирането срещу COVID-19
Епископ Тихон: Тежкият път минава през болестта, лекият – през ваксинацията
Епископ Тихон: Тежкият път минава през болестта, лекият – през ваксинацията