НОВИНИ

Мая Манолова категорична пред БНТ: Бизнесменът Божков не ме е финансирал!

bnt avatar logo
от БНТ
07:58, 05.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Не, бизнесменът Божков не ме е финансирал, и за тази лъжа аз давам беквокалът на Борисов (Валери Симеонов - бел. ред.) на съд, категорична бе в Сутрешния блок на БНТ Мая Манолова, която е лидер на Гражданската платформа Изправи се.БГ.

Думите й идват дни, след като отново пред БНТ лидерът на НФСБ обяви, че обвиняемият бизнесмен е финансирал кампанията на Манолова при кметските избори в София през м.г., както и протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

"А защо ли би ме финансирал, той е получавал пълно обслужване от властта, пишат му закони и му ги внасят в парламента. Той си има персонален финансов министър", настоя Манолова и обяви, че е подготвила цели три жалби срещу твърденията и ще ги внесе в съда.

Тя настоя управляващите да направят анкетна парламентарна комисия, "за да си проверят лобистките закони, да се върнат във времето назад, за да се установи всеки финансов министър какво е правил".

"Настоящият финансов министър се е срещал постоянно с него (Васил Божков - бел.ред.), срещали са се в кабинета на този министър. И защо с този въпрос никой не се занимава?", попита тя и пресметна, че тези им отношения са стрували на данъкоплатците 700 млн. лева.

"Липсата на тези 700 млн. е призната, гражданите имат право да знаят. Предупреждавам, че те сега ако не го направят, ще има пълна ревизия след изборите, защото с Борисов ще се срещнем там", отсече бившият омбудсман.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ген. Станчев, НСО: Планирано е периодично тестване на лоялността на служителите
Ген. Станчев, НСО: Планирано е периодично тестване на лоялността на служителите
Бил Гейтс за чипирането: Твърдението толкова е глупаво!
Бил Гейтс за чипирането: Твърдението толкова е глупаво!