НОВИНИ

Валери Симеонов: Твърденията на Божков във Фейсбук са пълни измислици

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:46, 03.06.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Политика

Валери Симеонов от "Обединени патриоти" определи намеците във фейсбук на бизнесмена с 18 повдигнати обвинения Васил Божков като пълни измислици.

Според Симеонов с големите суми пари, изтеглени през 2018 и 2019 година, Божков е финансирал протестите срещу него, както и тези срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

Валери Сименов ПГ на "Обединени патриоти": От средата на октомври до почти до края на ноември вървяха и платените, според мен, протести срещу избора на Иван Гешев. Освен това да не забравяме, че тези кашони с антични предмети, иманярите не са му ги подарявали, а са ги продавали. За това също се харчат пари. Само октомври месец той е теглил пари 4 пъти. Защо ще носиш за месеца рушвета четири пъти с всички рискове, съпътстващи пренасянето на големи суми пари в чанти, защо да рискуваш 4 пъти като можеш да ги занесеш веднъж, ако си плащал подкуп или рушвет. Около 8 млн.лв. явно са изтеглени, за да се плати купеният вот за Мая Манолова в София. Макар че по-малките суми от 400-500 хиляди лева според мен си ги е харчил за собствено удоволствие. Той е известен в софийските среди с начина си на живот, със скъпите си почивки, със скъпите момичета и т.н.

Във Фейсбук Васил Божков публикува извлечения от банковата си сметка. От поста му става ясно, че е плащал огромни суми в брой от личната си сметка и пита риторично къде са му парите, след като е плащал всичките си останали разходи по банков път. От снимките на извлеченията става ясно, че те са съответно от 2018 и 2019 г., а транзакциите са свързани с теглене на големи суми в брой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният туризъм ще удължи летния сезон
Здравният туризъм ще удължи летния сезон
Над 35 000 зрелостници се явиха на втората задължителна матура. Анулирани са две писмени работи
Над 35 000 зрелостници се явиха на втората задължителна матура. Анулирани са две писмени работи