НОВИНИ

Продължава размяната на твърдения между прокуратурата и Васил Божков

Айше Сали
от Айше Сали
20:19, 02.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Продължава размяната на твърдения между прокуратурата и Васил Божков по разследването срещу него. Бизнесменът с 18 обвинения публикува данни от банковите си сметки във Фейсбук, за да покаже, че е плащал за политически чадър.

Специализираната прокуратура публикува снимки на иззети исторически предмети от колекцията му - с неустановен произход и съхранявани лошо.

Специализираната прокуратура публикува съобщение и снимки с предмети, иззети от офисите на Васил Божков, за които се предполага, че са културно-исторически ценности.

Според прокуратурата те са намерени в приземни помещения и са с неизяснен произход. Те не са били реставрирани, нито пък съхранявани в съответствие с международните стандарти за опазването им. От прокуратурата заявиха, че и занапред ще продължат с действията си по документиране на престъпления с културно-исторически ценности. В отговор обвиняемият бизнесмен заяви, че прокуратурата е представила снимки от февруарските като актуални. А за да заснемат разпространените кадри, са принуждавали служители на Фондация „Тракия", която се грижи са колекцията, да извадят предметите от хранилищата и да ги оставят на земята. От страницата си в социалната мрежа Божков заявява, че тези свидетелства също са включени в заведените дела.

По-рано днес бизнесменът публикува и извлечения от личната си банкова сметка.

От поста му става ясно, че е плащал огромни суми в брой от личната си сметка и пита риторично къде са му парите, след като е плащал всичките си останали разходи по банков път. От снимките на извлеченията става ясно, че те са съответно от 2018 и 2019 г., а транзакциите са свързани с теглене на големи суми в брой.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима полицаи от български произход са пострадали при протестите в САЩ
Трима полицаи от български произход са пострадали при протестите в САЩ
Вече работят 10 от медицинските пунктове на плажовете във Варна
Вече работят 10 от медицинските пунктове на плажовете във Варна