НОВИНИ

По следите на комикса... Темида проверява Божковата "Истинска приказка"

Айше Сали
от Айше Сали
20:30, 01.06.2020
Чете се за: 00:55 мин.
У нас
Снимка: Facebook

Прокуратурата ще провери твърденията в комикса, публикуван днес от укриващия се в ОАЕ Васил Божков в профила му в социалните мрежи.

Това заяви пред БНТ зам.-ръководителят на спецпрокуратурата Ангел Кънев, който е и наблюдаващ прокурор по случая с обвиняемия бизмесмен.

В комикса, под заглавие "Истинска приказка", се разказва за промяната в Закона за хазарта, облагодетелствала обвинения бизнесмен, изобразени са политици, за които той твърди, че са свързани с това.

Божков твърди, че за помощта, която е получил, е плащал такса.

Ангел Кънев, зам.-ръководител на Специализираната прокуратура: Мястото на наказателното производство е в съдебната зала и в рамките на протоколите, които се изготвят по същото. Господин Божков, доколкото е обвиняем по няколко наказателни производства, е предпочел да гради защитата си извън страната и изваждайки определени творчески произведения и карикатури, сочейки, че това е истината по случая. Ние сме длъжни да проверим и това и ще го направим.

Сградата на "Нове холдинг", в центъра на София, остава обект на прокурорските действия. Разследващите са категорични, че античните предмети там не са били съхранявани при подходящи условия.

Ангел Кънев, зам.-ръководител на Специализираната прокуратура: Натрупани в кашони, включително със земна маса, с надписите в кой район на страната са намерени и с надписите с прякори на лица, които се занимават с иманярство. Третираме ги по правилния начин и полагаме грижи да не бъдат увредени, а ги намираме в такова състояние - неправилно съхранявани, включително и в гаражи, в автомобили, изложени на облъчване с вредни газове.

Културните ценности от регистрираната колекция също са обект на проверка и затова прокуратурата е поискала съдействие от Германия. Чрез него трябва да се установи дали античните предмети, за които е декларирано, че са закупени от чуждестранни аукциони, въобще са достигнали до там.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столичната община обеща нови 1500 места в детски ясли и градини, родителите недоволни
Столичната община обеща нови 1500 места в детски ясли и градини, родителите недоволни
Корупционната схема на полицаите от "Калотина": Превъртане на подкупи
Корупционната схема на полицаите от "Калотина": Превъртане на подкупи