НОВИНИ

Мъж от Благоевград почина, дни след като се ваксинира с "Астра Зенека"

bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 17.03.2021 (обновена)
15006
Чете се за: 02:20 мин.
Още
Слушай новината

Световната здравна организация продължава да препоръчва за момента ваксинацията с препарата на "Астра Зенека", въпреки че редица страни спряха употребата му. Това се посочва в днешно комюнике на организацията.

В същото време днес стана ясно, че 47-годишен мъж е починал в дома си в Благоевград. Той се е ваксинирал преди 6 дни с ваксина от партидата на "Астра Зенека", която на следващият ден била забранена. Назначена е проверка, за да се изясни дали има връзка между поставянето на ваксината и смъртта на мъжа.

Пореден случай на починал след имунизация в Благоевград. 48-годишен мъж е открит мъртъв в дома си. Преди 6 дни му е поставена ваксина от партидата на "Астра Зенека", която беше спряна.

Лелята на починалия мъж разказа, че късно снощи той се обадил на майка си и й обяснил, че не се чувства добре.

Близки на починалия твърдят, че той е бил в добро здравословно състояние и не е имал съпътстващи заболявания. Преди да се ваксинира не е имал симптоми за COVID-19.

На 11 март заедно с майка си мъжът дошъл в имунизационния кабинет в Регионалната здравна инспекция, където им била поставена първата доза от ваксината.

От Регионалната здравна инспекция обясниха, че мъжът е имунизиран с ваксина "Астра Зенека" от партидата, която е спряна още на следващия ден.

"Заповедта излезе на 12, до 12 нямахме такива разпореждания, правеше се свободно на всички, записани по информационната, електронната система и свободно желаещи. Тепърва предстоят изследвания, анализи и така нататък", каза директорът на Регионална здравна инспекция-Благоевград д-р Калоян Калоянов .

Назначена е проверка, която да изясни дали има връзка между поставянето на ваксината и смъртта на мъжа.

Лекуващият лекар на починалия отказа да коментира случая, докато не излязат резултатите от аутопсията.

Автор: Йорданка Бакалска, Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
39 години от славната победа на ЦСКА над Ливърпул за КЕШ (ВИДЕО)
39 години от славната победа на ЦСКА над Ливърпул за КЕШ (ВИДЕО)
Зидан: Бяхме блестящи от началото до края
Зидан: Бяхме блестящи от началото до края