НОВИНИ

Разпространиха кадри от боя между две ученички в дупнишкото село Яхиново

bnt avatar logo
от БНТ
09:37, 17.03.2021 (обновена)
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата разследва боя между ученички и последвалата стрелба в двора на училището в дупнишкото село Яхиново. Вчера бяха разпространени и видео кадри от случая. Боят е бил предварително уговорен в социалните мрежи.

Сбиването между ученичките е станало в понеделник вечерта, малко след 20.00 часа. По информация на БНТ двете момичета са на 16 и 17 години от Дупница и от Червен бряг. И двете не учат в училището.

Уговорено е боят да се проведе на неутрално място. Имало е публика между 15 и 20 души, които са снимали цялото сбиване между момичетата, не са се намесвали да ги разтървават, дори са ги провокирали и мотивирали да се бият и да бъдат по-агресивни.

На публикуваните в социалните мрежи видеа се вижда и мъж, който държи пистолет и вероятно е произвел изстрелите, които са се чули.

По думите на кмета на село Яхиново мъжът е бил с газов пистолет и пострадали от изстрелите няма.

По непотвърдена информация сред наблюдаващите сбиването е имало и полицай или младеж, който в момента се обучава за полицай и се опитва да разтърве момичетата. Тази информация не е потвърдена нито от полицията, нито от прокуратурата.

Двете момичета и родителите им са извикани на разпит в полицията. Специалисти от детска педагогическа стая също са разговаряли с тях. Училищни възпитатели от Дупница също ще работят с децата.

"Има едно задължаване да се участва в консултации, обучение и програми за преодоляване на отклонения в поведението, което ще бъде взето по отношение на децата. Работа с психолог, работа с педагог", заяви Ценка Стоянова от Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Дупница.

Автор: Антония Сукалинска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът препоръчва да се върнат сумите за сгрешените е-винетки
Омбудсманът препоръчва да се върнат сумите за сгрешените е-винетки
Конфискуваха котки, използвани за пране на пари в Тайланд
Конфискуваха котки, използвани за пране на пари в Тайланд