НОВИНИ

Мъжът, обвинен за убийството на 45-годишната жена в Тервел, направи пълни самопризнания

bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 29.12.2021 (обновена)
7948
Чете се за: 03:52 мин.
У нас
Слушай новината

Задържан и привлечен към наказателна отговорност е мъжът от град Тервел, издирван във връзка с убийството на жена. Късно снощи в град Тервел е задържан 51-годишният Фаредин Ахмед, който беше издирван от Окръжна прокуратура-Добрич и Областната дирекция на МВР в града като заподозрян в извършването на жестоко убийство на жена сутринта на 28 декември. Той е открит в апартамент, собственост на неговия работодател, в който трябвало да извършва ремонтни дейности, съобщиха от прокуратурата.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост – престъпление по чл. 116 от Наказателния кодекс, за което законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Фаредин Ахмед е направил пълни самопризнания и е оказал съдействие на разследващите органи. За изясняване на фактите и обстоятелствата около случилото се са иззети множество веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска, съдебно-психологична, биологична и други експертизи.

Жертвата на тежкото престъпление е на 45 години, бивша съпруга на обвиняемия, с която имали конфликтни отношения. Тялото ѝ беше намерено рано сутринта на 28 декември на улица в град Тервел с множество травматични увреждания в областта на главата.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Добрич и се извършва от разследващ полицай от Областната дирекция на МВР.

Заловиха издирвания за жестокото убийство в Тервел

Фаредин Ахмед е задържан снощи, малко преди полунощ. Бил е пиян и неадекватен. По-късно прави пълни самопризнания. Това, което се знае до момента, е, че от 2017 година 51-годишният Фаредин Ахмед е с ограничителна заповед да не приближава бившата си съпруга. Той обаче многократно е нарушавал забраната. Отправял е и заплахи към бившата си жена.

Съседите на убитата жена са потресени от случилото се. Те все още не могат да повярват, че бившият ѝ съпруг е способен на такава жестокост.

Хората в Тервел казаха, че убитата била добра жена. Бившият ѝ съпруг, въпреки ограничителната заповед, често ходел в къщата, където живеела.

"Аз заключвам, но пак идва, с нож, без нож", заяви Назиф Али Назиф, баща на убитата жена.

Фаредин е разпитан часове след задържането му, тъй като бил неадекватен и в нетрезво състояние. Той е направил пълни самопризнания.

"По-рано са имали конфликти, което е довело до въвеждане на ограничителна мярка по отношение на Фаредин. Мярката е била нарушена. Жертвата е страдала при извършване на престъплението и смъртта е била мъчителна", допълни Радослав Бухчев, окръжен прокурор на Добрич.

Срещу Фаредин Ахмед е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, като максималната присъда е доживотен затвор без право на замяна.

Вижте още в прякото включване на Даниела Цекова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малък фен отбеляза края на битката си с левкемията по време на мач (Видео)
Малък фен отбеляза края на битката си с левкемията по време на мач (Видео)
Валежите продължават, по-значителни количества в Южна и Източна България
Валежите продължават, по-значителни количества в Южна и Източна България