НОВИНИ

В помощ на бизнеса: Община Благоевград намалява наемите на търговските обекти

bnt avatar logo
от БНТ
12:48, 29.12.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Община Благоевград планира да намали с 30% наемите на търговските обекти, които са общинска собственост. Мярката е облекчение за бизнеса и ще действа в рамките на 3 месеца, като не е изключено да бъде и още удължена.

Стоян Ангелов е наемател на бар и ресторант в Благоевград повече от 15 години. По-големи загуби за бизнеса, каквито е претърпял от началото на епидемията от COVID-19, не помни да е имал. А помощта от страна на общината, казва, че е закъсняла.

"Стига да се задържи и да го направят. Ще се отрази добре, че сме тръгнали на зле", каза Стоян Ангелов, управител на заведение.

Мъжът призна, че оборотът е спаднал с 30 - 40% и допълни, че помощта от общината ще е в помощ на бизнеса.

Мярката в помощ на бизнеса е планирана да влезе в сила от 1 януари 2022 година. Към този момент обаче доста бизнеси в града вече са фалирали, като един от обектите е едно от най-оборотните кафета в центъра на града.

"Това е мярка, която е единствено и само за Община Благоевград, с която се мъчим да помогнем на бизнеса в предстоящите месеци. Засяга всякакви обекти, които са в тази посока. Не само търговци, а и ресторанти, кафета, засяга по този начин и Американския университет", обясни Илко Стоянов, кмет на Община Благоевград.

За да могат да се възползват търговците, които плащат наем към общината, единственото условие е да са си платили всички задължения до края на календарната 2021 година.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джон Тери се завърна в Челси
Джон Тери се завърна в Челси
След инцидента с прегазеното куче: Граждани искат затвор за насилие над животни
След инцидента с прегазеното куче: Граждани искат затвор за насилие над животни