НОВИНИ

Валежите продължават, по-значителни количества в Южна и Източна България

bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 29.12.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес ще са между 3° и 10°. Ще бъде облачно и мъгливо, с валежи, на повече места в източната половина от страната.

Предупреждение за значителни количества е обявено в 8 области от Южна и Източна България. Причината - средиземноморски циклон, който преминава през Балканския полуостров.

През нощта валежите ще продължат, в Северозападна и Централна Северна България дъждът ще премине в сняг и на места ще се образува тънка снежна покривка. В югоизточните райони ще духа умерен североизточен вятър. В равнинната част от страната ще се образуват мъгли.

Утре ще се задържи предимно облачно, на места в низините и мъгливо. Ще продължи да превалява дъжд, на места в Централна и Източна България – дъжд и сняг, но до края на деня валежите навсякъде ще спрат. Ще бъде ветровито, с максимални температури между 2° и 7°, в София около 4°.

Облачно и дъждовно ще остане и по Черноморието. Ще духа умерен северозападен вятър, а вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Облачността и в планините ще се задържи значителна, ще има и валежи от сняг. Ще духа временно силен североизточен вятър.

Температурите слабо ще се понижат и максималните в планинските курорти ще са около нулата.

За пореден ден в по-голямата част от континента времето ще се задържи облачно и с валежи. Дъжд ще вали на Британските острови и в страните от Централна Европа, където на места видимостта ще бъде намалена. На Скандинавския полуостров, в Европейска Русия и в прибалтийските страни ще вали сняг.

Валежи от дъжд ще има и на Балканите, по-интензивни и придружени от гръмотевици в Гърция. С нахлуването на по-студен въздух в северните части от полуострова дъждът ще премине в сняг.

У нас в петък, последния ден от старата година, ще бъде слънчево и топло за сезона. В Новогодишната нощ температурите в цялата страна ще са над нулата.

В събота, 1 януари, максималните ще се повишат с още 3 - 4°, но ще има и райони със слаб дъжд. В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Повече облаци и превалявания ще има през първия ден в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжът, обвинен за убийството на 45-годишната жена в Тервел, направи пълни самопризнания
Мъжът, обвинен за убийството на 45-годишната жена в Тервел, направи пълни самопризнания
Джон Тери се завърна в Челси
Джон Тери се завърна в Челси