НОВИНИ

Медицинска сестра с 40-годишен стаж е първата ваксинирана в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 27.12.2020 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
Още
Слушай новината

В Бургас от днес в 10 болници започна кампанията по ваксинация срещу коронавирус. Близо 1900 медици на първа линия са заявили желанието си доброволно да бъдат имунизирани.

Медицинската сестра Златина Парушева стана първият ваксиниран медик. Тя е с 40-годишен стаж и дава дежурства в триажния център към УМБАЛ Бургас от самото му откриване.

Вторият ваксиниран е д-р Владислав Русинов от УМБАЛ Бургас. Нямам никакви притеснения в момента, сподели д-р Русинов пред БНТ веднага след ваксинацията.

Днес в Бургас бяха ваксинирани и сестрите от реанимационния блок на COVID отделението в държавната болница, които всекидневно се сблъскват с най-тежките случаи на вируса.

"Призовавам всички хора да не мислят скептично. Нека се ваксинират, за да спре тази пандемия. Да спре всичко това, което е в момента. Да можем отново да се прегръщаме, да виждаме нашите близки, поне моето мнение. Аз не съм виждала моите деца 6 месеца", сподели медицинската сестра Надежда Попсавова.

"COVID е много страшно заболяване. За съжаление няма и лечение. Единственото, което можем да направим, е да се ваксинираме. Да бъдем отговорни към себе си и към останалите", категорична е Димитрина Обретенова.

Ваксинацията с първите 50 флакона ще продължи три дни.

"250 човека трябва да ваксинираме. Не трябва, а ще бъдат ваксинирани на 27, 28 и 29 декември", заяви д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

До седмица се очаква и нова доставка ваксини, тъй като желаещите медици в Бургас да се имунизират на първия етап надхвърлят 1900.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Европа започна масовото ваксиниране срещу COVID-19
В Европа започна масовото ваксиниране срещу COVID-19
Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров е първият ваксиниран медик в Пловдив
Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров е първият ваксиниран медик в Пловдив