НОВИНИ

Поледици, проливни валежи и много силен вятър в неделя

bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 26.12.2020
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Опасно време утре - проливни валежи в южната половина от страната, много силен вятър на север от планините и условия за поледици в областите Видин, Монтана и Враца, където през нощта е възможно дъждът да се примесва със сняг.

В останалите райони от страната ще продължи да вали дъжд. Температурите утре ще бъдат в широки граници - и минималните - между 1° и 9°, и максималните - в интервала от 2° до 12°. Ще духа умерен, временно силен южен вятър. В много райони ще продължи да вали дъжд, като по-значителни количества се очакват през втората половина на деня в Южна България.

Лоши новини за любителите на белите спортове. Утре в планините ще духа много силен, временно бурен, а по високите части - ураганен южен вятър. Ще бъде облачно и мъгливо.

Ще има и валежи, значителни в масивите от Южна България, като границата между дъжд и сняг ще бъде твърде високо, на около 1600 метра.

Ще вали не само у нас, навсякъде на Балканите. Причината - добре изразен средиземноморски циклон, ето и свързаните с него валежни зони. Друг, още по-обширен, атлантически циклон, определя времето в Северозападна Европа, където също ще има много силен вятър и проливни валежи от дъжд,, като със започващото застудяване дъждът в Германия, Източна Франция и дори в някои райони на Британските острови ще премине в сняг.

У нас в понеделник валежите ще спрат, но ще бъде много ветровито, особено в Източна България, на север от планините и в планините. Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево, с вероятност за слаб дъжд в северозападните и крайните южни райони. В четвъртък, последният ден от старата година, облачността ще се увеличи, а в Новогодишната нощ на места ще има и слаби превалявания от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спускането в Бормио се отлага с един ден
Спускането в Бормио се отлага с един ден
Астън Вила с 10 човека срази с 3:0 Кристъл Палас
Астън Вила с 10 човека срази с 3:0 Кристъл Палас