Вече и чужденците ще знаят как да приготвят традиционните български ястия благодарение на усилията на един българин. Български фотограф събра рецепти от най-известните ни празници, преведе ги и на английски, за да даде нов живот на българските обичаи.
За да даде нов живот на българските обичаи и на традиционната ни празнична кухня, български фотограф събра в книга рецепти, писани от поколения назад. Рецептите са преведени в книга и на английски, така че и чужденците ще надникнат в българската кухня.
От 20 години е във Великобритания. А България е в ръцете му всеки ден. Почти през ден пече хляб. Всичките му съседи са, както се казва, зарибени с българската кухня.
Защото в цял свят няма нищо подобно на баницата и защото българският хляб е най-хубав, Илиан решава да събере най-известните рецепти на всички етноси в България в две книги - на български, и на английски.
"Храната е нещо, което обединява хората от цял вят. Независимо от раса, от религия. Целта ми беше хора като мен, които са се отделили малко от държавата, да си запазят традицията", казва Илиан Илиев.
Зад книгата стои цял екип от хора, талантлив готвач и обектива на Илиан.
Да говорим за книгата - тя тъкмо е излязла от печат и още мирише на мастило. А в дома на Илиан - с празник или без...
Репортер: Татяна Йорданова
Нови открития в некропол край Кайро разказват за Древен Египет преди 4500 години
На 4500 метра височина: Парашутист оцеля, след като се оплете в опашката на самолета
Тошко Йорданов: От ИТН никога не сме твърдели, че "сме оженени за някоя власт"
Атанас Пеканов: Следващият служебен кабинет ще е по новите правила и на президента няма да му е лесно