Кулинарен фотограф даде нов живот на българските обичаи

Татяна Йорданова
от Татяна Йорданова
20:30, 26.12.2020
Чете се за: 01:47 мин.
Още
Слушай новината

Вече и чужденците ще знаят как да приготвят традиционните български ястия благодарение на усилията на един българин. Български фотограф събра рецепти от най-известните ни празници, преведе ги и на английски, за да даде нов живот на българските обичаи.

За да даде нов живот на българските обичаи и на традиционната ни празнична кухня, български фотограф събра в книга рецепти, писани от поколения назад. Рецептите са преведени в книга и на английски, така че и чужденците ще надникнат в българската кухня.

От 20 години е във Великобритания. А България е в ръцете му всеки ден. Почти през ден пече хляб. Всичките му съседи са, както се казва, зарибени с българската кухня.

Защото в цял свят няма нищо подобно на баницата и защото българският хляб е най-хубав, Илиан решава да събере най-известните рецепти на всички етноси в България в две книги - на български, и на английски.

"Храната е нещо, което обединява хората от цял вят. Независимо от раса, от религия. Целта ми беше хора като мен, които са се отделили малко от държавата, да си запазят традицията", казва Илиан Илиев.

Зад книгата стои цял екип от хора, талантлив готвач и обектива на Илиан.

Да говорим за книгата - тя тъкмо е излязла от печат и още мирише на мастило. А в дома на Илиан - с празник или без...

Репортер: Татяна Йорданова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ханю се завърна триумфално и спечели националната титла на Япония
Ханю се завърна триумфално и спечели националната титла на Япония
В Пловдив приеха ваксините за 6 области (Обзор)
В Пловдив приеха ваксините за 6 области (Обзор)