НОВИНИ

Медиците от болница "Свети Мина" в Пловдив събират пари за ремонт на детското отделение

bnt avatar logo
от БНТ
10:38, 04.01.2022
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Медиците от общинската болница "Свети Мина" в Пловдив сами събират пари за ремонт на детското отделение, което е в много лошо състояние. Кампанията стартира в края на 2021 година с благотворителна вечер, на която са събрани първите средства за реконструкцията. Идеята е на работещите в болницата след като от години не получават средства за ремонти.

Здравното заведение е общинско, но в местната хазна няма предвидени средства за ремонт на базата и лекарите се надяват тази година сами да успеят да съберат нужните средства.

"Като най-необходимо е да имаме нов антибактериален под. Стените са в окаяно състояние - трябва ни пребоядисване, освежаване, леглата са ни със стари дюшеци и матраци. Нови болнични шкафчета също ще ни трябват, в които пациентите да си оставят личните вещи. Трябват ни и гардероби, в които да оставят и дрехи", заяви Мария Куманова, експерт "Програми и проекти" в болница "Свети Мина".

До този момент за детското отделение са събрани 12 000 лева, като цялата сума, която е необходима за реновирането на помещенията, по груби сметки на работещите в болницата е около 100 000.

"С тези първоначално събрани пари веднага започваме да отремонтираме първите стаи, за да може малко по малко да се получават тези условия, които нашите пациенти заслужават и които отговарят на едни съвременни условия за педиатрична клиника", допълни проф. Петър Петров.

От болницата вече водят преговори с фирми за нужните материали, както и за доставка на специализирано оборудване за помещение за игра на пациентите в детската клиника.

Репортер: Златин Бояджиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров срещу аржентинец на 1/8-финалите в Мелбърн
Григор Димитров срещу аржентинец на 1/8-финалите в Мелбърн
Цветан Соколов най-резултатен при деветия успех на Динамо (Москва) в руската Суперлига
Цветан Соколов най-резултатен при деветия успех на Динамо (Москва) в руската Суперлига