НОВИНИ

Менда Стоянова пристигна на разпит в ГД "Национална полиция"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:47, 03.02.2022 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Менда Стоянова пристигна на разпит в ГД "Национална полиция". Заяви, че е повикана още през януари, когато беше разпитван и Владислав Горанов, но тогава е била болна от Ковид и по тази причина разпитът е отложен за днес.

Менда Стоянова е разпитвана за сигнала на БОЕЦ, в който се твърди, че тя е внесла законови промени, облагодетелствали хазартния бизнес на Васил Божков. Бившата депутатка каза, че преди година вече е разпитвана по този сигнал от прокуратурата.

Както тогава, така и сега е заявила, че при промени в Закона за хазарта през 2013 година е пропуснато да се обложат с 20% данък лотарийните игри.

В края на 2014 година, когато вече е била председател на бюджетната комисия в парламента, Стоянова е внесла промени и от 2015 година лотарията на Божков е започнала да плаща данък.

Според Стоянова повторните разпити в полицията, година след тези в прокуратурата, са ПР акция.

"Поводът е Божков, разбира се, но ще видим. Аз, аз да съм приемала пари от Божков. Не е говорил такова нещо. Това е ваша интерпретация. Божков никога не е казвал, че е давал пари на мен. Нещо повече - аз съм направила законодателна инициатива, с която съм добавила въпросната лотария, пропусната в предходния текст на Закона за облагане с 20% върху залозите. Тази законодателна инициатива всъщност е в полза на бюджета, а не в полза на Божков или на някой друг офлайн оператор. ", заяви Менда Стоянова, бивш председател на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

БНТ: А защо за Божков, според Вас. Какво искат да ви питат за Божков?

"Предполагам, че е от сигнала на БОРЕЦ, БОЕЦ, които ме цитират. Всички, които са цитирани ги викат", каза още Менда Стоянова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС ще сезира прокуратурата за нарушения при "златните паспорти"
ДПС ще сезира прокуратурата за нарушения при "златните паспорти"
Японска сноубордистка е в болница след падане по трасето в Пекин
Японска сноубордистка е в болница след падане по трасето в Пекин