НОВИНИ

Мерки в Бургас след гонката на пешеходна зона в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 10.05.2020
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Три обвинения са повдигнати срещу шофьора, който летя с автомобила си по пешеходните улици в центъра на Бургас миналата нощ и се заби в дървен парапет след полицейска гонка.

Като по чудо при инцидента нямаше пострадали, тъй като автомобилът е преминал на метри от седнали хора в заведения навън.

От общината и полицията в морския град ще обсъждат дали да бъде затегнат контрола в пешеходните зони и да засилят мерките.

Лекият автомобил профучал покрай това заведение в центъра на Бургас, на метри от масите, на които имало клиенти. Гонената от полицията кола, едва не връхлетяла върху сервитьорката, която в този момент била на работа.

Доника Стойчева, служител в заведението: Колата се движеше със изключително висока скорост, даже и за градска обстановка. Над 100 км. Добре, че беше сирената, за да видим, че се задава нещо, за да можем да се отдръпнем. Иначе със сигурност щеше да има някой пострадал, ако нямаше сирена.

Следите все още ясно си личат от зрелищната гонка, а може би заради късния час, като по чудо, няма жертви и пострадали.

Жителите на морския град са притеснени от случилото се и настояват за монтирането на повече ограничителни колчета.

Кристина Грозева: Това е пешеходна зона. И ако беше се случило по това време, когато има страшно много деца, пък и големи. Недопустимо е.

Чавдар Пеев: Може би там горе до Гъбката, където е завил, да се сложат колчета, за да не може да се влиза.

От Общината трябва да решат в началото на следващата седмица дали да бъдат поставени допълнителни съоръжения в началото на всички пешеходни зони, за да не се случват подобни инциденти.

На 39-годишния шофьор Николай Атанасов са му повдигнати три обвинения - за хулигански действия, фалшиви регистрационни номера и повреждане на общинско имущество, казаха от прокуратурата в Бургас. Мъжът и неговият спътник - на 27 г. са в ареста за 72 часа. Най-вероятно утре в съда ще бъде внесено искане за налагане на постоянен арест и за двамата мъже.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коронавирусът по света - над 4 милиона заразени
Коронавирусът по света - над 4 милиона заразени
Хиляди подават заявления за безлихвени кредити
Хиляди подават заявления за безлихвени кредити