НОВИНИ

Четири носати мечета се родиха в Бургаския зоопарк

bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 10.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Любопитно

Четири носати мечета се родиха в Бургаския зоопарк. Бебетата са в отлично здраве. Потомци са на Принцеса и Бочко, а техните имена ще бъдат избрани чрез конкурс.

Бебетата носати мечета са само на няколко часа, родили се в деня, когато зоопаркът отворил врати след карантината. Мечетата са бозайници от Северна Америка. Обичат да похапват плодове и зеленчуци, но и по малко месо. Опитът ни да надникнем и снимаме най-новите обитатели на зоопарка в Бургас се оказа неуспешен.

Кръстьо Дъбов - управител на Зоопарк-Бургас: Вече като поотраснат и започнат да бягат насам-натам, може да ги галим, ще станат много интересни, но сега, когато са новородени, тя си ги пази и не дава на никой да ги пипа.

Зоопаркът беше затворен за посетители през цялото време на карантината, но много хора идвали с молба да влязат.

Венета Дъбова - служител в Зоопарк-Бургас: Идваха и казваха - моля ви, пуснете ни, в депресия сме, искаме малко да разпуснем.

650 са вече обитателите на зоопарка, който бургазлии отдавна наричат "родилен дом". Дни преди мечетата, там са се родили и няколко лемурчета, които все още са на гърбовете на майките си и контактът с тях е само през мрежата.

Автор: Веселин Григоров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветът за тристранно сътрудничество ще обсъди утре антикризисните мерки
Съветът за тристранно сътрудничество ще обсъди утре антикризисните мерки
Нов случай на коронавирус в китайския град Ухан
Нов случай на коронавирус в китайския град Ухан