НОВИНИ

Нови мерки срещу разпространението на заразата в Ямбол

bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 10.05.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Още

В Ямбол за последното денонощие има три нови случая на коронавирусна инфекция. Сред тях има и дете на година и половина. Заедно със семейството си е било поставено под карантина, но е проявило симптоми на коронавирус. Детето ще бъде транспортирано към Инфекциозна клиника в специализирано лечебно заведение.

В Ямболска област общо 70 са пациентите с коронавирус. От ямболската болница отчитат спад на пациенти със симптоми на коронавирусна инфекция, потърсили помощ в лечебното заведение. Има вече и пациенти с отрицателни проби, на които предстои да бъдат изписани и поставени под домашна карантина.

Същественият проблем обаче с липсата на медицински персонал и най-вече медицински сестри остава нерешен.

Преди минути стана ясно, че заповедта на РЗИ за налагане на ограничителни мерки в квартал "Райна княгиня" и 14 улици около този квартал е допълнена. На живеещите в "Райна княгиня" вече е забранено да излизат извън ограничения район, за да достигнат до работните си места.

Валентин Ревански - кмет на Ямбол: Относно тази заповед, още от самото начало на кризата, когато беше констатирано първото огнище, моето категорично мнение пред Областния съвет беше, че кварталът трябва да бъде затворен изцяло и да се вземат по-строги мерки, защото в такива моменти на криза трябва да се действа бързо . В такива моменти успява и побеждава по-бързият, а не по-силният. Относно работодателите - още преди седмица имахме разговор с тях и абсолютно всички, с които разговарях, заявиха, че проявяват разбиране и няма да използват работен персонал от квартала.

Автор: Румяна Стефанова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мярката 60:40 задържа безработицата с 5%
Мярката 60:40 задържа безработицата с 5%
13 души, сред които 5 деца са заразени с коронавирус в община Сатовча
13 души, сред които 5 деца са заразени с коронавирус в община Сатовча