НОВИНИ

Местни избори 2023 по БНТ: Във всяка точка на България с най-точните резултати и първите коментари

сигурността вота манипулира хеш кодът
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:57, 27.10.2023
Чете се за: 03:47 мин.
Общество
Слушай новината

На 29 октомври, неделя, Българската национална телевизия ще осигури пълномащабно и детайлно отразяване на изборите за общински съветници и за кметове. През целия ден, както и в изборната нощ екипите на дирекция „Новини и актуални предавания“ ще осъществяват специални студиа и преки предавания от всяка точка на България, за да бъдат зрителите информирани най-бързо и точно с прогнозните данни и първите резултати.

В 6.55 ч. по БНТ 1 е началото на сутрешния блок „Местни избори 2023: Денят започва“ с водещи Георги Любенов и Христина Христова, които със своите гости ще проследят отварянето на избирателните секции и първите часове на вота. В 15.25 ч. следва предаването „Местни избори 2023: България избира“ с водеща Мариана Векилска, а в хода на целия ден са извънредните емисии новини „По света и у нас“ – в 7.00, 8.00, 9.00, 10.00, 12.00, 15.00 и 18.00 ч.

Какви са особеностите на отделните региони, техните демографски, икономически и културни профили – върху това се фокусира от 17.00 ч. по БНТ 1 специалното студио „Местни избори 2023: Твоят глас“ с водеща Добрина Чешмеджиева. Така линията, която БНТ следва по време на предизборната кампания с рубриката „Кмете, запиши си“, ще приключи с преки включвания, репортажи и събеседници от регионите.

От 19.30 ч. по БНТ 1 гледайте „Местни избори 2023: Резултатът“ с водещи Бойко Василев и Аделина Радева, които първи ще съобщят прогнозните данни от екзитпол проучванията и резултатите от паралелното преброяване на две от най-авторитетните социологически агенции – „Алфа Рисърч“ и „Галъп интернешънъл“. Специален софтуер, разработен за БНТ, в реално време ще обработва и представя най-бързо и точно на зрителите екзитпол в 12 от най-големите градове на България и крайните резултати от вота във всички 27 областни града, а най-популярните анализатори ще коментират първо в ефира на обществената телевизия ефектите от местните избори в национален план.

Специалните предавания „Местни избори 2023: Твоят глас“ и „Местни избори 2023: Резултатът“ ще излъчват, освен студиото в БНТ, още 7 изнесени студиа в цялата страна – в София, в Пловдив с водеща Поли Златарева, във Варна с водещ Симеон Иванов, в Русе с водеща Мая Костадинова, във Видин с водещ Даниел Михайлов, в Благоевград с водеща Надя Обретенова, в Кърджали с водещ Иво Никодимов.

Местните избори 2023 ще бъдат на фокус и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в новинарския сайт bntnews.bg и приложението BNT NEWS, в което потребителите могат да се възползват от опцията за аудио стрийм на БНТ 1. Чрез нея хората с нарушено зрение и тези, които са в движение, могат да слушат на живо ефира на БНТ 1 или да го слушат във фонов режим, докато използват други програми на своите мобилни устройства.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нестор Ел Маестро: Не следя новините, за да коментирам действията на феновете
Нестор Ел Маестро: Не следя новините, за да коментирам действията на феновете
Делегация на Хамас в Москва: Говорителят на групировката прекъсна интервю на Би Би Си
Делегация на Хамас в Москва: Говорителят на групировката прекъсна интервю на Би Би Си