НОВИНИ

Между 5 и 10 см е снежната покривка в Софийска област

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
07:58, 30.11.2020 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Предупреждение за лошо време и снеговалежи в Северна и Западна България. От Агенция Пътна инфраструктура предупреждават шофьорите да тръгват с автомобили, готови за зимна обстановка.

Снегът вали от късно снощи и продължава и в момента. Директорът на Областното пътно управление-София инж. Румен Сачански заяви в "Денят започва" по БНТ, че на терен в момента работят около 160 машини.

Първи сняг в София (Снимки)

"На магистрала "Тракия" снеговалежът е по-слаб. Но и там работят колегите. Няма затруднения в движението. Засега няма въведени ограничения. Надявам се и през целия ден да не се налага да въвеждаме ограничения и за тежкотоварно, и за леко движение. Ако колегите се справят от почистващите фирми, мисля, че няма да има затруднения, тъй като следобед дават валежът да спре", обясни Сачански.

Всички проходи са проходими при зимни условия. Водачите трябва да тръгват с подготвени автомобили и пълни резервоари.

Над 150 снегорина почистват улиците в София

"От снощи най-много сняг имаше на Петрохан. Между 5 и 10 см е снежната покривка в цялата област. Засега няма навявания, синоптиците предвиждат силен вятър, но засега няма места с големи снегонавявания. Снегорините работят нормално и пътното платно е почистено", каза още инженерът.

Около 3000 са снегорините, които почистват в цялата страна към този момент. Пътищата се обработват и със смеси за заледяване.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бум на кражбите на катализатори отчитат автосервизите в България
Бум на кражбите на катализатори отчитат автосервизите в България
Байдън назначи дамски пресекип в бъдещата си администрация
Байдън назначи дамски пресекип в бъдещата си администрация