НОВИНИ

Жълт код за сняг и виелици в цялата страна

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 30.11.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Предупреждение от първа степен, код жълто, за дъжд, сняг, силен вятър, виелици и навявания e в сила днес.

Очакванията са в Северна България да се образува снежна покривка с дебелина от 5 до 15 см. В Лудогорието и в Централна Северна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици, навявания и заледявания.

В Източна България валежите ще са от мокър сняг, а в южната половина от страната предимно от дъжд, на места значителни по-количество. Минимални температури - между минус 3° и 2°, максимални предимно между 0° и 5°. Привечер от запад валежите ще спират.

Сняг и в планините - повече в Родопите и централните райони на Стара планина. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър. По северните склонове ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра около минус 3°.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат, но ще е студено с минимални температури между минус 6° и минус 1° и дневни в по-голямата част от страната между минус 1° и 4°. В сряда сутрешните температури ще се понижат още, в районите в Северна България, където снежната покривка ще се задържи, до около минус 10°.

През следващите дни от юг ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишават, по-съществено в източната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
739 нови случая на коронавирус при направени 1965 PCR теста
739 нови случая на коронавирус при направени 1965 PCR теста
Франция спечели "Детската Евровизия 2020"
Франция спечели "Детската Евровизия 2020"