НОВИНИ

Михаил Миков: БСП трябваше да даде оценка на мандата на президента Радев

bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 03.02.2021
Чете се за: 02:25 мин.
Политика
Слушай новината

Акцентът ще бъде върху парламентарните избори, но няма как да се излезе от президентските избори тези дни, особено след изявлението на президента и тази тема ще присъства, може би в кампанията за парламентарните избори ще стои един голям въпрос. - позиционирането по отношение подкрепата или неподкрепата на президента Радев. Това каза в "Денят започва" Михаил Миков.

Според него президентът съвсем коректно достатъчно рано е заявил намеренията си за втори мандат, "достатъчно рано да започне дискусията и за онези избори, защото изборите определят и каква политика ще имат институциите".

"Аз мисля, че доста по-рано трябваше БСП да даде оценка за изтичащия мандат, доколкото тя е в основата на номинирането на Радев за президент. Ясна оценка, ясна позиция, защото отговорът, който Корнелия Нинова даде преди месец: ще изчакаме да минат парламентарните избори и тогава ще се занимаваме, е бягство от отговора", заяви Миков.

По думите му Радев се опитва "да избяга от пряка корелация с ръководството, той употребява термина "социалисти". Би трябвало президента Радев и Нинова да изразяват ясно отношенията си.

Според Миков президентът Радев има нужда от подкрепата на членовете на БСП, но има нужда и от много широка подкрепа. По думите му Радев очаква подкрепа от членовете на БСП.

"Големите проблеми, които днес трябва да бъдат тема на дискусия в парламентарните избори, а и извън тях - по отношение на президентството - когато се говори за смяна на модела на управление - има ли се предвид промяна в Конституцията, водеща към президентска република. По този въпрос БСП е категорично "не". Аз също смятам, че няма никакви основания за това и тук президентът трябва да разсее всякакви такива слухове, които могат да бъдат тиражирани", каза Миков.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прекрасни условия за ски в Пампорово след рестарта на сезона
Прекрасни условия за ски в Пампорово след рестарта на сезона
10 автомобила във верижна катастрофа на АМ "Струма" (СНИМКИ)
10 автомобила във верижна катастрофа на АМ "Струма" (СНИМКИ)