НОВИНИ

Мостът, който ще свързва "Дианабад" и "Изгрев", ще бъде готов до началото на март

bnt avatar logo
от БНТ
07:54, 03.02.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Регионални
Слушай новината

Жители на столичния квартал "Дианабад" се оплакват, че единственият мост, който свързва кварталите "Дианабад" и "Изгрев", вече няколко месеца се изгражда на ново и заради това те са принудени да заобикалят по обходни маршрути. Защо не е готов новият мост и кога ще бъде изграден?

Жителка на квартал "Изгрев" сподели, че мостът е основният пешеходен маршрут, който свързва "Дианабад" и "Изгрев". Тя разказа, че е споделила снимка от строителния обект, който не е обезопасен и изкопът би могъл да бъде опасен за живеещите наблизо деца. Тя попита защо се бави строежът и кога ще е готово съоръжението.

Жител на "Дианабад" каза, че миналата седмица дете е било в близост до изкопа и е било уплашено. Той заяви, че разбира административните трудности, но беше категоричен, че по отношение на сигурността не бива да се правят компромиси.

Кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев заяви, че строителните дейности вървят в срок чисто документално. Пандемичната обстановка беше основната причина, поради която проектът не беше завършен. "Строителните работи съвпаднаха с втората карантина в държавата. От бригадите, които работеха, само двама души не се разболяха от Ковид".

Той изтъкна, че днес ще бъде изградена основната греда на моста. Новият мост ще бъде циментов, масивен, с рампа за инвалиди, с осветление, достъпен по всички стандарти за достъпна среда. Д-р Георгиев посочи, че има уверението на строителите, че съоръжението ще бъде готово до началото на март.

Кметът на "Изгрев" обясни още, че мостът е модулен и ще бъде сглобен бързо, когато "узрее" бетонът, който ще бъде излят днес.

Автор: Стела Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип от МУ в София изследва мутациите на COVID-19
Екип от МУ в София изследва мутациите на COVID-19
Язовир Ивайловград прелива
Язовир Ивайловград прелива