НОВИНИ

Микел Артета: Стърлинг е гладен за футбол

29-годишният Стърлинг премина при "артилеристите" в края на миналия месец под наем от Челси.

микел артета бъдем мотивирани амбициозни смели
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:29, 13.09.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че новото попълнение в тима Рахийм Стърлинг е гладен за футбол, тъй като има какво да доказва.

29-годишният Стърлинг премина при "артилеристите" в края на миналия месец под наем от Челси. Той бе "замразен" от новия мениджър на "сините" Енцо Мареска, което доведе и до изненадващия му трансфер в Арсенал.

"Той изглежда чудесно. Винаги е с голяма усмивка на лицето и с много енергия. Той е настроен за футбол и иска да се докаже", каза Артета по адрес на бившия играч на Манчестър Сити и Ливърпул.

"Това, което той притежава като качества, е видно за всеки. На мен не ми е нужно да се чудя какво може да донесе той на нашия отбор", добави още испанският специалист.

"Мисля, че той е гладен за футбол. Желанието му е да играе във всяка минута на всеки мач. Когато това не се случва, той не е доволен. Рахийм обича футбола. Той харесва да прави това всеки ден. Това е, което имам като наблюдения", сподели още Артета.

В неделя Арсенал гостува на големия си съперник в Северен Лондон Тотнъм, но ще бъде без контузения си капитан Мартин Йодегор, който получи травма в мач на националния отбор на Норвегия. Аут за срещата с "шпорите" е и друг от титулярите в полузащитата - Деклан Райс, който е наказан заради червения си картон срещу Брайтън.

Добрата новина за мениджъра на Арсенал е връщането в състава на нападателя Габриел Жезус, който не игра срещу Астън Вила и Брайтън заради проблем в слабините.

Арсенал е на четвърто място във Висшата лига след първите три кръга със 7 точки, докато Тотнъм е на десета позиция с 4 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пауло Фонсека: Трябва да подобрим отбранителната линия
Пауло Фонсека: Трябва да подобрим отбранителната линия