НОВИНИ

Милен Радуканов и Тончо Токмакчиев: Финалът между Франция и Аржентина беше отличният завършек на първенството

милен радуканов тончо токмакчиев финалът франция аржентина беше отличният завършек първенството
bnt avatar logo
от БНТ
08:44, 19.12.2022
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

По-малко от ден след финала на Световното първенство по футбол в Катар специални гости в студиото на "Денят започва" бяха футболният треньор Милен Радуканов и популярният актьор Тончо Токмакчиев, които споделиха впечатлението си около шампионита, както и страхотният финал, който вчера ни предложиха Франция и Аржентина.

И двамата гости се обединиха около позицията, че вчерашната битка за трофея е била изключителна и е била отличният завършек на първенството.

"Имахме едно много добро световно първенство, а след вчерашния мач може да кажем, че то беше и най-доброто и най-резултатносто. Това беше, може би, един от най-добрите финали и смятам, че беше страхотен завършек на това първенство. Имаше доста грешки като за финал. Аржентина водеше мача до 80-та минута, но след това за две минути се срина и финалът стана страхотен", коментира Милен Радуканов.

"Да, финалът беше изключителен. Помня всички финали от 1974 година насам, но това беше страхотен трилър. Огромен професионализъм, нерви - имаше всичко от футбола. Красотата на футбола е в това, че нещата са истински като от живота. Победителите никога не ги съдят, така че каквото и да кажем за Аржентина, те са световните шампиони. Мога да кажа, че те изиграха и най-интересните мачове на първенството. Те са кралете", сподели Тончо Токмакчиев.

Радуканов, който в своята кариера има мачове с екипа на ЦСКА и Левски, а като треньор освен "червените" е водил още тимове като Пирин Благоеврад, Ботев Пловдив и Септември София сподели още, че голяма част от феновете са симпатизирали на Аржентина на финала заради Лионел Меси, за когото това бе последният шанс да вдигне световната купа, която до момента липсваше в пребогатата му витрина.

"През последните 15 години Меси е най-добрият и най-великият. Хората от цял свят дори сякаш бяха повече за него, отколкото за Аржентина. Имам много приятели и колеги, които искаха той да спечели, защото това беше единствената титла, която му липсваше. Да не забаравяме, че и той е лидерът на този отбор. Той и Ди Мария бяха звездите, докато останалите футболисти играят в по-малки отбори", заяви Радуканов.

Какво още споделиха Милен Радуканов и Тончо Токмакчиев в студиото на "Денят започва" гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото "Семерджиев" започва по същество
Делото "Семерджиев" започва по същество
Коледен ретро трамвай радва столичани
Коледен ретро трамвай радва столичани