НОВИНИ

Мими Христова засега остана без квота за Париж 2024, но ще получи нов шанс в събота

Българката отстъпи в решителната схватка за виза за Игрите във френската столица от китайката Фенг Жоу, но все пак в утрешния ден Христова ще получи още един шанс да се пребори за участие в Париж

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:06, 10.05.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
мими христова засега остана без квота париж 2024 получи нов шанс събота
Слушай новината

Българката Мими Христова не успя да стигне до квота за Олимпийските игри в Париж 2024 при първия си опит на световната квалификация по борба, която се провежда в Истанбул.

В директен спор за визата при 68-килограмовите българката отстъпи с технически туш на китайката Фенг Жоу и така класирането на нашето момиче за най-големия спортен форум поне засега ще трябва да почака.

Добрата новина е, че Христова ще получи нова възможност да заслужи мястото си на Игрите в Париж в утрешния ден, когато тя първо ще вземе участие в битката за бронза и при успех отново ще излезе в решителна схватка за квота за олимпийските игри.

Битката срещу Жоу стартира отлично за Мими, която в началните секунди успя да отрази атака на своята съперничка, след което да я повали и да поведе с 2:0 точки.

За съжаление, още преди края на първата част двукратната ни европейска шампионка беше повалена от китайката, която впоследствие направи шест поредни пренасяния, за да поведе с 12:2, с което сложи и точка на спора в схватката.

От българския щаб подадоха протест с надежда част от актива на Фенг Жоу да бъде намален, но в крайна сметка съдиите не уважиха исканията на Петър Касабов и така победата беше присъдена на азиатката.

По този начин Мими Христова отново ще излезе на тепиха в Истанбул в утрешния ден, когато на първо време ѝ предстои двубой срещу корейката О-Юнг Ха или канадката Линда Мораис. При успех българката ще получи втора възможност да се бори за виза за Олимпийските игри в Париж.

Решителните схватки за класиране за Игрите във френската столица може да гледате от четвъртък до неделя (9-12 май) от 18:00 часа по БНТ 3 и на bntsport.bg!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стилияна Николова е финалистка на обръч и на топка на Държавното първенство категория "Елит"
Стилияна Николова е финалистка на обръч и на топка на Държавното първенство категория "Елит"
Тадей Погачар увеличи преднината си в генералното класиране на Джиро д'Италия 2024
Тадей Погачар увеличи преднината си в генералното класиране на Джиро д'Италия 2024