НОВИНИ

Министър Ангелов: Ситуацията в Сливен вече е под контрол

живо здравният министър посети болницата сливен
bnt avatar logo
от БНТ
12:52, 26.03.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Здраве
Слушай новината

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов посети днес болницата в Сливен. Той се срещна с директора на лечебното заведение д-р Васислав Петров и кмета на община Сливен Стефан Радев.

„Ситуацията в Сливен вече е под контрол, градът ще се справи с натиска. В момента в болницата няма много млади хора. Има бременна жена с положителен тест, тя е в стабилно състояние и ще бъде изписана“, информира на място здравният министър.

„Допълнителни 10 концентратора ще тръгнат днес към област Сливен. По отношение на плазмата, тъй като в момента има ограничаване на дарителите, кметът на града възнамерява да направят акция за осигуряване на допълнително количество кръводарители. Дотогава ще бъде пренасочено достатъчно количество от необходимия биологичен продукт от София и Стара Загора“, обясни проф. Ангелов.

В МБАЛ-Сливен има 500 легла, от които 150 са за пациенти с коронавирус. 130 са заетите легла, шест са пациентите с ковид в реанимация, стана ясно от изнесените данни. По думите на Костадин Ангелов единствената нужда на болницата към момента е осигуряването на допълнително количество ремдесивир, който ще бъде доставен в понеделник.

Организацията на Спешната помощ в областта е много добра, отчете още проф. Ангелов.

„На ден има между 35 до 40 повиквания. Вера са били 38 - 17 са за пациенти с ковид. Имаме свободни легла за пациенти в град Сливен. Има всички необходими медикаменти и консумативи“, съобщи още министърът.

98 са новозаболелите жители на област Сливен за последното денонощие. С тях общият брой болните възлиза на 1338 души, съобщиха по-рано от Областния кризисен щаб. 260 лица са хоспитализирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вездесъщият Левандовски спаси Полша от загуба в Будапеща
Вездесъщият Левандовски спаси Полша от загуба в Будапеща
Ибрахимович се завърна с асистенция за Швеция
Ибрахимович се завърна с асистенция за Швеция