НОВИНИ

Министър Божанов в "Още от деня": Да се върнем към масата на преговори - посланието е към ИТН

bnt avatar logo
от БНТ
18:42, 17.06.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Трябва да изчакаме самия вот, за да видим колко депутати и как ще решат да гласуват. Виждаме, че има динамика, така че в следващите дни може да има промени. Това заяви в "Още от деня" Божидар Божанов, министър на електронното управление, по въпроса какви са очакванията му за предстоящия вот на недоверие към правителството.

Партиите усещат вероятността от предсрочни избори вече са в предизборна кампания, което вдига градуса, смята министърът.

По казуса с лабораторията на "Капитан Андреево", той заяви: там мафия очевидно е имало, предстои да се изясни с кого е била свързана. Това действително е най-яркият пример за корупцията, но е само един от примерите, допълни Божанов.

Начинът, по който опитваме да привлечем депутати е с показване на принципната позиция на правителството - за какво се борим и срещу кого се борим. С най-приятелско и принципно убеждаване опитваме да променим картината. Дали това ще стане - зависи от съвестта на народните представители.

Не съм присъствал на разговори за убеждаване на депутати от ИТН, заяви Божанов. Допълни, че няма обещания за постове и облаги.

При Борисов скандалите също бяха много, в един момент просто бяхме свикнали с тях. Сегашните скандали са по-скоро следствие от сложността на коалицията. Изграждането на тази коалиционна култура е трудното нещо, смята министърът.

Ако правителството падне и не успеем да съставим следващо, в началото на есента е вероятността за избори, обясни Божанов.

Според него, избори в момента на кризи са лошо решение, но "Демократична България" от чиято квота е министър, не се страхуват от избори.

Нашият е призив е да се върнем към масата на преговори и ИТН са основните, към които е това послание, допълни Божанов.

В момента нови избори може да пренаредят малко местата в НС, но отново ще трябват сложни коалиции.

Божанов заяви, че не му е известно да има липсващи или подменени данни от флашки от машините за гласуване на предишните избори.

И още - за промените в електронното управление, вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: Неразбираемо е поведението на ГЕРБ, които внасят вот на недоверие за икономика при 232% ръст на преките инвестиции
Нинова: Неразбираемо е поведението на ГЕРБ, които внасят вот на недоверие за икономика при 232% ръст на преките инвестиции
Футболистите на Спартак Варна проведоха криотерапия и тренировка за сила
Футболистите на Спартак Варна проведоха криотерапия и тренировка за сила