НОВИНИ

Министър Кузманов ще присъства на откриването на Олимпиадата в Токио

Андрей Кузманов
Снимка: ММС
bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 22.07.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов ще присъства на официалната церемония по откриването на ХХХІІ Летни олимпийски игри на 23 юли в Токио и ще изрази подкрепата си към българските олимпийци на най-висшия спортен форум на планетата. Информацията съобщиха от пресцентъра на министерството.

България ще бъде представена от 42-ма състезатели в 14 вида спорт – бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, гимнастика, джудо, кану-каяк, карате, лека атлетика, плуване, спортна стрелба, ловна стрелба, тенис на маса и художествена гимнастика. Българските спортисти са спечелили 37 квоти за Игрите в тези спортове.

Министър Кузманов ще има официална среща с Коичи Хагиуда – министър на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония, на която ще бъде обменен опитът на двете държави в областта на политиката за младежта и спорта и ще бъдат обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество.

Българският спортен министър ще участва в онлайн среща с представители на шестте японски града – домакини на спортни лагери за подготовка на български олимпийски състезатели.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симон Байлс е първият атлет със собствено емоджи в Туитър
Симон Байлс е първият атлет със собствено емоджи в Туитър
Служители на АДФИ с проверка в Бюрото по защита към главния прокурор
Служители на АДФИ с проверка в Бюрото по защита към главния прокурор