НОВИНИ

Министър Събев в Русе: Развитието на екологичен жп транспорт е водещ приоритет

министър събев русе развитието екологичен транспорт водещ приоритет
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:35, 18.12.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

В рамките на визитата си в град Русе министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев посети и единственото предприятие в България, което произвежда нови локомотиви. Това е първата обиколка на министъра в железопътен обект, където се извършват модернизация и поддръжка на подвижен жп състав.

Министър Събев с интерес се запозна с работния процес и установи, че предприятието е чисто, модерно и с добре организирана дейност, съобщиха от министерството.

По време на обиколката стана ясно, че в изпълнение на сключен договор за модернизация на два теснолинейни локомотива между БДЖ и жп завода на стойност 4 022 600 лева се очаква първият да бъде готов в началото 2022 година.

Модернизацията включва локомотивите да са с изяло обновено вътрешно оборудване. Извършваните ремонтни дейности отговарят на екологичните норми, като за втория локомотив те ще стартират съвсем скоро.

Николай Събев: Спират конкурсите за ръководни длъжности

Николай Събев изрази отново своята позиция, че развитието на екологичен железопътен транспорт е водещ приоритет на министерството и ще се положат всички усилия за това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От утре: Влизаме в Гърция единствено с тест
От утре: Влизаме в Гърция единствено с тест
В Сърбия създадоха марка в чест на Джокович
В Сърбия създадоха марка в чест на Джокович