НОВИНИ

Министър Весела Лечева поздрави европейския шампион Едмонд Назарян и тримата медалисти в класическия стил

българия завърши пето европейското борба отличия
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
10:37, 24.04.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева изпрати поздравителни адрес на европейския шампион по борба класически стил Едмонд Назарян и медалистите Кирил Милов, Абу-Муслим Амаев и Семьон Новиков.

Назарян стана шампион на Европейското първенство в Загреб, Хърватия, в категория до 60 кг. На финала той спечели с категоричното 13:0 и вече гледа към световното първенство в Белград, което е и първа олимпийска квалификация.

"Поздравявам Ви за втората европейска титла, която потвърждава високата Ви класа. Резултатите, които постигнахте в Загреб показват, че бъдещето е пред Вас. Пожелавам Ви да продължите да тренирате все така упорито, за да сбъднете мечтата си да се качите и на олимпийския връх, така както го направи Вашият баща. Поздравления за Вашия щаб, треньорите и ръководството на федерацията, които показват, че в така важната 2023-а година вървят по правилен път", написа Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта поздрави и сребърния медалист Кирил Милов (кат. до 97 кг), както и Абу-Муслим Амаев (63 кг) и Семьон Новиков (87 кг), които спечелиха бронзови отличия. За Новиков, който е европейски шампион с Украйна от 2020, това е първо отличие за България.

"Кирил Милов за поредна година е в елита на европейската и световна борба и съм сигурна, че тези успехи ще продължат и занапред. Пожелавам ви на Световното първенство златното отличие да е Ваше", написа тя.

"Искам да поздравя и Абу-Муслим Амаев и Семьон Новиков, които чувстват България като свой втори дом и вече печелят медали за страната ни, която не само е гостоприемна към тях, но може да им осигури и най-професионалната и добра подготовка", обърна се към медалистите Лечева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще проведат лидерска среща утре
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще проведат лидерска среща утре
Теодор Ушев спечели голямата награда на кинофестивала в Бевърли хилс
Теодор Ушев спечели голямата награда на кинофестивала в Бевърли хилс