НОВИНИ

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев подписа Меморандум за сътрудничество с Националния младежки форум

министърът младежта спорта димитър илиев подписа меморандум сътрудничество националния младежки форум
bnt avatar logo
от БНТ
14:47, 16.11.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев подписа Меморандум за сътрудничество с Националния младежки форум.

“Вярвам, че това сътрудничество ще допринесе за по-доброто реализиране на младежките политики, ще даде допълнителна енергия за осъществяването на съвместни дейности и ще открие нови възможности за развитие на младите хора в България”, заяви министър Илиев при подписването на меморандума.

Споразумението ще гарантира активното взаимодействие и сътрудничество както на национално, така и на европейско ниво между държавните институции и младите хора, заети с формирането на младежките политики на България. Двете страни ще могат да обменят текуща информация относно инициативи, програми и проекти, свързани с участието на България в работата на ООН, ЕС, Съвета на Европа и други структури, имащи отношение към младежката политика на международно ниво.

Министър Илиев посочи, че меморандумът ще допринесе единствената организация у нас, членуваща в Европейски младежки форум със статут на Национален младежки съвет на страната, да даде по-голяма гласност на думата на младежите, на техните тревоги, амбиции и желания, но и ще подпомогне активното им участие в областта на политиката на младежта.

"Вратата ни е винаги отворена за Вас, имате нашето пълно съдействие и разчитам, че взаимодействието ни в бъдеще ще бъде още по-ползотворно и ефективно, добави Димитър Илиев.

"Приемаме меморандума като надграждане на досегашното ни сътрудничество и за това политиката за младежта да стане по-ефективна, координирана и да отговаря максимално на потребностите на младите хора и младежките организации", каза председателят на Националния младежки форум Мирослав Цеков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС отхвърли отпадането на дерогацията за внос на руски петрол
НС отхвърли отпадането на дерогацията за внос на руски петрол
ЕК дава България на съд, страната не защитава правата на жертвите
ЕК дава България на съд, страната не защитава правата на жертвите