НОВИНИ

Минус 14 градуса са измерени тази сутрин във Велико Търново

bnt avatar logo
от БНТ
12:11, 18.01.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

За поредна сутрин се оправдаха предупрежденията за мразовито време и минималните температури в цялата страна отново останаха отрицателни.

Минус 14° са измерени във Велико Търново, минус 12° в Гоце Делчев, в София около минус 10°. Най-високата минимална температура е в Бургас - едва минус 5°, а на връх Мусала, след вчерашните минус 27°, минималната днес беше само с градус-два по-висока.

Слабо повишение предстои при дневните температури, в повечето райони ще са между минус 3° и 2°, в София - минус 3°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в североизточните части от страната. Ще духа слаб, в Северна България - до умерен северозападен вятър.

През нощта ще бъде безоблачно, но в сутрешните часове на отделни места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Отново ще бъде студено с минимални температури от минус 12° до минус 7°.

Утре ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 0° и 5°, по-ниски ще останат в североизточните райони.

По-малко студено ще бъде и в планините утре с максимална температура по върховете около минус 15°, минус 14°.

Облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще прехвърча слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър.

През следващите дни температурите у нас ще се повишават, първо и по-съществено дневните. Ще бъде предимно слънчево, сутрин в отделни райони - мъгливо. В петък облачността ще се увеличи и в края на деня, както и в събота ще има превалявания. При тези температури - вече от дъжд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клоп е изнервен от липсата на голове
Клоп е изнервен от липсата на голове
Продължава разчистването на прохода "Петрохан" (Снимки)
Продължава разчистването на прохода "Петрохан" (Снимки)