Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Над 5000 подписа за българско гражданство събра директорът на болницата в Исперих

bnt avatar logo
от БНТ
09:18, 18.01.2021
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Директорът на Многопрофилната болница в Исперих д-р Абдулах Заргар е на път да получи българско гражданство. Процедурата вече е стартирала.

Националната телевизия единствена разказа историята на д-р Заргар от Иран. Той е засегнат от предстоящите през февруари промени в Закона за публичните предприятия, според които чужд гражданин не може да ги ръководи. Хората в Исперих обаче инициираха подписка с настояване той да остане начело на здравното заведение, което при негово ръководство е спасено от закриване и вече едно от водещите в региона.

Жителите на града събраха над 5000 подписа в подкрепа на д-р Заргар.

"Това за мен е голяма чест. И още по-голяма отговорност - каквото съм правил досега, оттук нататък още повече да се направи. Такава подкрепа получих, че вече ми е срамно. Не знам как ще се реванширам за този жест - както на обществото, така също искам да благодаря на министерството на здравеопазването, на проф. Ангелов, че прави каквото зависи от тях. Много съм благодарен и съм много задължен", заяви в "Денят започва" по БНТ директорът на болницата.

Според него, борбата не е лесна, но е важно всеки ден да има прогрес, подобрения. Има неща, които не можем да оправим, но колкото можем, ще направим. Дори да ни стане нещо, пак няма да спрем - категоричен беше д-р Заргар.

Граждани на Исперих събират подписка в подкрепа на лекар

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен разказа, че когато е започнал работа в болницата в Исперих, д-р Заргар е бил приет много резервирано, но той се е доказал като един добър специалист, преди всичко човек и е станал любимец не само в региона. Областният управител изрази надежда до края на седмицата да бъде внесена окомплектованата преписка в министерството на правосъдието и комисията в максимално кратък срок да разреши той да бъде гражданин на Република България.

"Събраха се над 5000 подписа. Това показва, че гражданското общество е будно. Това показва, че обществото държи на д-р Заргар, и аз не виждам причина да не му се даде гражданство и вярвам, че в кратък срок това ще стане", допълни Гюнай Хюсмен.

Какво споделиха колегите на д-р Заргар - вижте във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Репортер: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сдружение "За земята": Няма добро управление на отпадъците в България
Сдружение "За земята": Няма добро управление на отпадъците в България
Емил Коларов: Не трябва да се нарушават заповедите, но да се спазват и обещанията
Емил Коларов: Не трябва да се нарушават заповедите, но да се спазват и обещанията