НОВИНИ

Емил Коларов: Не трябва да се нарушават заповедите, но да се спазват и обещанията

bnt avatar logo
от БНТ
09:06, 18.01.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Здравните власти продължават да хващат нарушители на заповедта на министър Костадин Ангелов, свързана с противоепидемичните мерки. Първо в Пловдив, а след това и в София полицията и здравната инспекция влязоха в няколко заведения, които работели въпреки забраната.

Защо някой си позволява да нарушава заповедта, трябва да попитате него, но защо се стигна до тук, това е друга тема - заяви председателят на Сдружението на заведенията в България Емил Коларов в "Денят започва" по БНТ.

"Ние станахме изкупителна жертва на цялата тази пандемия. Всички сектори в държавата в момента работят с изключение на заведенията, моловете и фитнесите. На нас ни бяха обещани някакви помощи - както бяха обещани помощи на персоналите, така и компенсации на фирмите. За съжаление вече три месеца от второто затваряне на нощните заведения и два месеца от затварянето на дневните заведения, нямаме абсолютно нищо", коментира Коларов.

Той уточни, че персоналите миналата седмица са получили по 24 лв. за ноември, а декемврийските пари все още не са стигнали до тях. За фирмите обещаните компенсации за процент оборот, който трябваше да се получи, все още няма никакво развитие.

"Очакваме всеки ден и нищо не се случва. Явно търпението на някои колеги се изчерпва, защото в крайна сметка в България има над 30 000 заведения и това, че едно или две заведения са нарушили заповедта, не мисля, че трябва да се определя като някаква практика в бранша", каза още председателят на Сдружението на заведенията.

Според него всички вече са загубили търпение и затова някои си позволяват да отворят обектите си. Не трябва да се нарушават заповедите, но от друга страна трябва да се изпълняват и обещанията, дадени на бранша, категоричен беше Коларов.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 5000 подписа за българско гражданство събра директорът на болницата в Исперих
Над 5000 подписа за българско гражданство събра директорът на болницата в Исперих
Марияна Николова: Обсъжда се отваряне на заведенията на 50% и при предварителни резервации
Марияна Николова: Обсъжда се отваряне на заведенията на 50% и при предварителни резервации