Десетки глобени за нелегални партита в три заведения в Пловдив

от БНТ
19:38, 16.01.2021
Чете се за: 02:57 мин.
У нас
Слушай новината

Грубо погазване на мерките срещу Ковид в Пловдив. Три нелегални партита в пловдивски заведения. Както ви показахме на живо още снощи, над 50 души празнуваха рожден ден на собственика на популярен рибен ресторант в квартал Тракия, друг купон е имало в заведение край река Марица и малко парти в открит преди месеци денс клуб. Наложени са близо 100 глоби.

В рибния ресторант полицаите бяха посрещнати с викове. Гостите на тайното събитие празнуваха рожден ден на собственика на заведението. За настроението се грижеше певецът Милко Калайджиев. След подаден сигнал за нерегламентирания купон, полиция и жандармерия блокираха всички изходи на обекта и заедно със служители на РЗИ влязоха вътре. Собственикът на заведението отказа коментар.

В заведението е имало 55 души. Всички са санкционирани с глоби между 300 и 1000 лева, тъй като са нарушили противоепидемичните мерки и заповедта на здравния министър. Собственикът-рожденик е с два акта.

12 акта са съставени снощи в още един ресторант край река Марица, където също е имало празненство, съобщи за БНТ директорът на областната полиция. Според собственика обаче в заведението са били само 11 служители, които били част от музикална програма. Излъчвали я в социалната мрежа с цел реклама.

Собственикът Тихомир Монев заяви: "Не сме правили нищо, нито е работило заведението, аз ако работя, едва ли ще афиширам и ще излъчвам лайф".

Диджеят Сергей Колев допълни: "Бяхме санкционирани заради неносене на маски, защото те просто нямаше за какво друго да ни напишат акт".

8 акта са били написани и при проверка в денс клуб. Председателят на областния кризисен щаб Дани Каназирева предупреди, че институциите ще бъдат безкомпромисни.

"Изключително безотговорно поведение, демонстрация на това че едва ли не определени хора са над закона и правилата, категорично ще бъдем безкомпромисни всички държавни институции в санкциите", заяви Дани Каназирева.

"Има някои тарикати, които мислят, че лъжат държавата. Но те лъжат себе си, защото ще се разболеят", коментира Бойко Борисов.

Проверките ще продължат съвместно с Инспекцията по труда и Агенцията по храните и пожарната.

Репортер: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Петърч - след три дни борба с прииждащите води
Петърч - след три дни борба с прииждащите води
Марта Басино триумфира в Кранска гора
Марта Басино триумфира в Кранска гора