НОВИНИ

Минусови температури през целия ден

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 16.01.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Времето
Слушай новината

Много студено ще бъде днес. В по-голямата част от страната, областите с код жълто, температурите през целия ден ще останат под нулата - от минус 3° до минус 1°, в София - около минус 2°, в останалата част от страната - от 0° до 2°. До края на деня облачността ще остане значителна, на места ще превалява сняг.

В Западна и Централна България ще духа умерен северозападен, в Източна - северен вятър и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух. Вечерта от запад облачността ще започне да се разкъсва и през нощта и утре облачността ще бъде променлива, по-често значителна, но ще е почти без валежи.

Минималните температури в повечето райони ще са от минус 12° до минус 7°, малко по-високи в Горнотракийската низина и по Черноморието.

Предупреждение за много ниски минимални температури и за максимални стойности под нулата е обявено утре в цялата страна.

Очакванията са дневните температури да са от минус 5° до минус 1°. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад , който ще създава усещането за още по-студено от действителното време.

Опасност от измръзване в планините и утре - температурите през деня по най-високите върхове ще бъдат около минус 20°, в комбинация с умерен северозападен вятър.

В курортите - от минус 16° на Алеко, минус 12-13° в Пампорово и Боровец. Облачността ще е по-често значителна. На отделни места, главно в Западна Стара планина и Родопите, все още ще превалява слаб сняг.

Студено ще остане времето утре и на Балканите, като температурите и там ще продължат да се понижават. В повечето райони ще преобладава облачно време, на места ще има и слаби превалявания от сняг. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Гърция.

Много студено, но почти без валежи, ще бъде утре в Източна Европа. Сняг ще превалява в крайните източни райони на Франция, също в Германия и Австрия. Предимно слънчево ще се задържи на Пиренейския полуостров и в Западното Средиземноморие.

У нас през следващата седмица ще бъде почти без валежи, ще има и повече слънчеви часове. В котловините преди обяд е възможно да се образуват мъгли или ниска облачност. Сутрин ще бъде студено, дневните температури от вторник ще започнат бавно да се повишават, по-съществено към четвъртък-петък, особено в Източна България и в Предбалкана. Постепенно ще се повишат и минималните температури.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски с първа тренировка в Хърватия, вратарят Микулич се присъедини към "сините" (ВИДЕО)
Левски с първа тренировка в Хърватия, вратарят Микулич се присъедини към "сините" (ВИДЕО)
Протест в подкрепа на изкуството в София и Варна
Протест в подкрепа на изкуството в София и Варна