НОВИНИ

Младен Кръстаич и Георги Иванов: Нека бъдем умерени оптимисти

Младен Кръстаич
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:57, 09.10.2022
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич отличи Сърбия като фаворит в група G за Европейското първенство по футбол през 2024 г.

България попадна в група заедно с отборите на Унгария, Сърбия, Черна гора, и Литва.

"Интересна група. Сърбия е фаворит в групата. Оспорвана група. Очаквам емоционален сблъсък с моята родина. Ще бъде хубаво, че ще се завърна в родината ми. Имаме млад отбор, ще се постараем. Нека не говорим за шансовете ни за класиране, още е рано. Не трябва да се предаваме. нека не прескачаме етапи, а да следваме процеса. Нека видим и програмата", сподели той в интервю за БНТ.

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов уверява, че тимът ни ще направи всичко по силите си, за да се завърне на европейската футболна сцена след 20-годишно отсъствие.

"Нека бъдем умерени оптимисти. Не е лека група, но не е и от най-тежките. Ще направим всичко възможно да се класираме. Очаквам да се представим по добър мач. Унгария, Сърбия и Черна гора не слаби отбори. За националния отбор винаги целта е да побеждава. Не трябва да казваме, че едва ли не сме се класирали. Трябва да подходим с нужното уважение. Добре е да започнем с домакинство, с надеждата да започнем с победа, но виждате, че побеждаваме и в Северна Македония Надявам се победите над Гибралтар и Северна Македония дадат импулс за нещо по сериозно", допълни той.

Помощникът на Младен Кръстаич в националния отбор Иван Иванов е уверен, че сръбският ни селекционер ще разучи западните ни съседи на добро ниво, за да знае какво да очаква.

"Интересни отбори, Унгария и Сърбия бележат възход. Сърбия винаги е имала силни индивидуални футболисти. От тях се очакват големи чудеса. Групата е много интересна. Тепърва ще се правят задълбочени анализи. Като изключим Сърбия, другите са на наше ниво. Сърбия със сигурност е изявен фаворит. Ще познаваме футболистите им доста добре и ще знаем какво да очакваме от тях. Литва може да е препъни-камък. Ние ще гледаме да се противопоставяме на Сърбия и Унгария. Водещи отбори ще бъдат Унгария и Сърбия", каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България в група с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва в квалификациите за Евро 2024
България в група с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва в квалификациите за Евро 2024
Как мъж от Русе превърна донорството в своя кауза
Как мъж от Русе превърна донорството в своя кауза