НОВИНИ

Младежи поставиха кутия с храна за нуждаещи се на дърво в Черноморец

bnt avatar logo
от БНТ
23:20, 28.04.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Двама младежи от Черноморец поставиха кутия с хранителни продукти на дърво в центъра на града. Идеята е взаимна съпричастност и подкрепа към хора в нужда по време на извънредното положение.

Стиляна е студентка в Бургас, но е родена в Черноморец, където прекарва времето на социалната изолация. Решава да помогне с каквото може на своите съграждани. Така й хрумнала идеята да постави кутия с хранителни продукти в центъра на Черноморец.

Стиляна Николова - инициатор на идеята: Трябва да покажем, че ние българите сме единни, че мислим един за друг и да се отзовем по някакъв начин на нашите съграждани.

С подръчни средства приятелят на Стиляна изработил кутията.

Йордан Енчев: Трябва да погледнем вътре в себе си, да намерим доброто, за да можем да помагаме. Днес аз имам, но утре може да нямам. Утре може аз от тази кутия да вземам.

Кметът на Черноморец приветствал идеята на младежите. В градчето едва петима души са заявили, че имат нужда от помощ.

Росен Деспов - кмет на Черноморец: След като беше поставена кутията, беше заредена. Днес сутринта вече беше празна, следователно явно е имало нужда от тази дейност или услуга.

Младежите с добри сърца казват, че доброто също е заразно и призовават и други хора да последват примера им. Те ще поставят още кутии с хранителни продукти в близките села.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1 милион заразени в САЩ
Над 1 милион заразени в САЩ
Положиха последна секция на новия мост в Генуа
Положиха последна секция на новия мост в Генуа