НОВИНИ

Младежите ни по баскетбол отстъпиха на Финландия в 1/4-финалите в Дивизия Б на Евробаскет 2022

младежите баскетбол отстъпиха финландия финалите дивизия евробаскет 2022
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ
22:24, 22.07.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор за младежи до 20 години показа страхотен дух и бе на крачка от това да направи страхотен обрат, но не успя да се класира на полуфинал на Европейското първенство, Дивизия Б, в Тбилиси.

Нашите си направиха мача труден след слабо първо полувреме и изоставане с двуцифрена разлика, но с дух и характер се върнаха през второто полувреме и малко не стигна за пълен обрат. Финландия спечели в края с 67:64 като показа повече свежест и концентрация от наказателната линия.

Така в битка за място на финала скандинавците ще се изправят срещу борбения тим на Исландия, който изненадващо сложи край на серията без загуба на Швеция. В другия полуфинал Сърбия ще спори с Естония.

Нашите започнаха със серия 2-12 и до края на първата част финландците успяха да увеличат разликата до 12 точки. Втората част бе слабо резултатна и равна. Чак след почивката българите показаха какво могат в защита и спечелиха с 19:9.

Нашите момчета изравниха за първи път в началото на последната четвърт, но две тройки на съперника отново пратиха скандинавците напред. Драмата на терена се запази до края. 3 минути преди края финландците водеха с 3 точки, а при оставащи 2:20 Васил Попов изравни с първия си кош в мача. Съперникът отново поведе, а с няколко изпуснати стрелби от наказателната линия българите пропуснаха шанса да се класират на полуфинал на този форум за първи път от 2015 г.

Емил Стоилов изигра нов феноменален мач и за 38 минути на терена завърши с 14 точки и 17 борби за дабъл-дабъл и коефициент от 25.

Константин Костадинов отново игра цял мач без смяна и също записа дабъл-дабъл от 14 точки и 11 борби. Отлично включване от пейката направи Михаил Комбаков, който наниза 12 точки и направи 6 асистенции. Рожденикът днес Георги Герганов завърши с 10 точки.

Следващият съперник на отбора ни за разпределение на местата от 5 до 8 ще е Швеция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова: Заплахите за спиране на газа към "Топлофикация София" са признание, че няма достатъчно договорени количества газ
Фандъкова: Заплахите за спиране на газа към "Топлофикация София" са признание, че няма достатъчно договорени количества газ
Тошко Йорданов обвини Лена Бориславова за казуса с КЕВР
Тошко Йорданов обвини Лена Бориславова за казуса с КЕВР