НОВИНИ

Много ветровито остава до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:32, 17.03.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а силният вятър ще създава усещане за още по-студено от действителното време. Ще продължат и валежите - в планинските райони, Предбалкана, Лудогорието и високите котловинни полета - от сняг, в останалите райони - от дъжд.

Предупреждение за опасно силни пориви на вятъра е в сила днес освен в западната половина от страната, вече и в Североизточна България и в Дунавската равнина. В областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра се очакват значителни валежи - и от дъжд, и от сняг и в комбинация със силния вятър ще има виелици и условия за навявания.

През нощта на много места все още ще има слаби превалявания от дъжд, а в Предбалкана и по високите полета на Западна България ще превалява сняг. Сутрешните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, в София - около 0 градуса.

Утре ще се задържи предимно облачно. Още сутринта на много места снегът ще премине в дъжд, а в следобедните часове валежите почти навсякъде временно ще спрат. Западният вятър ще отслабне и в Дунавската равнина и Източна България ще бъде умерен. Очакват ни максимални температури между 4° и 9°.

През нощта срещу петък от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, вятърът ще отслабне още, а на места и ще стихне.

Валежи ще има и в планините - предимно от сняг, а под 1000 метра - от дъжд. Ще бъде облачно, по върховете и мъгливо. Ще е ветровито - ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури в курортите ще са от минус 5 градуса на Алеко, около минус 2, минус 3 градуса в Боровец и Пампорово и до 3 градуса в Банско. Остава в сила предупреждението за опасността от лавини извън обработените ски писти.

У нас след временно намаление на облачността в петък по-късно през деня тя отново ще се увеличи и на отделни места, ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. В събота ще преобладава облачно време и от югозапад ще започнат нови валежи, вече предимно от дъжд. В неделя и понеделник валежите ще обхванат почти цялата страна, като в планините и в северозападните райони ще вали сняг. Температурите ще са по-ниски от обичайните за март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ въвежда нов национален информационен телефон
БДЖ въвежда нов национален информационен телефон
Даниел Иванов с трета победа на пролетния турнир "Хару башьо"
Даниел Иванов с трета победа на пролетния турнир "Хару башьо"