НОВИНИ

Мобилна лаборатория в Благоевград открива скрити течове

bnt avatar logo
от БНТ
16:44, 31.08.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Водоснабдителното дружество в Благоевград вече има мобилна лаборатория с камери за инспекция на водопроводната мрежа. С модерната технология, в реално време, могат да бъдат установявани аварии и нерегламентирани отклонения, без да се налага прекъсване на водоподаването.

Лаборатория дава възможност за запис на звук и картина с висока резолюция, като в самите камери има вграден и радиолокатор, позволяващ да бъде установено мястото на аварията с абсолютна точност.

"Имаме две камери аз диаметър до 150 мм тръба и по- голямата до 350 мм. Може да правим записи и да ги анализираме в лабораторията", посочва инж. Ивайло Стойчев, ръководител на екипа.

Само за две седмици работа мобилният екип на водното дружество е установило две нерегламентирани отклонения на територията на областта.

"За съжаление има с нея ща работим много сериозно и за нашата работа за откриване на течове, които не са явни", допълва инж. Ивайло Стойчев.

Новата придобивка ще оптимизира работния процес на аварийните групи и ще позволи предоставянето на по-качествена услуга на потребителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Граждани се оплакват от водни змии във Варненския залив
Граждани се оплакват от водни змии във Варненския залив
Прокуратурата проверява транспортния проект в Пловдив
Прокуратурата проверява транспортния проект в Пловдив