НОВИНИ

Момчил Тошков е "Полицай на 2020 година"

Цанка Николова
от Цанка Николова
18:57, 22.12.2020
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Младши инспектор Момчил Тошков от полицейското управление в АЕЦ "Козлодуй" е "Полицай на 2020 година". Той е отличен за проявен кураж, самоотверженост и доблестна постъпка. За 27-и път ръководството на МВР връчи награди на най-добрите си служители в инициативата "Полицай на годината".

"Всички колеги, които участвахме в разглеждането на предложенията, бяхме категорични, че той заслужава да бъде полицай на годината", коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

1 декември 2020 година. Служебна командировка в град Белене. Още докато се настанява в хотела си, младши инспектор Момчил Тошков получава сигнал за жена, която иска да скочи в река Дунав и така да сложи край на живота си.

Опитал се е да говори с нея, същата е казала, че иска да сложи край на живота си, не й се живее повече и след като е видял, че няма да може да я разубеди. При момента, в който тя се е хвърлила в река Дунав, той след нея и я е извадил на брега, разказа началникът на Районното управление "АЕЦ Козлодуй" Атанас Петков.

Младши инспектор Тошков е служител на районното управление в "АЕЦ Козлодуй" от миналата година, а в системата на МВР от около 10 години. Тъй като е с коронавирус, от негово име наградата получи главен инспектор Атанас Петков.

"Надяваме се на бързо оздравяване и за всички колеги, които в момента боледуват, защото имаме към 1300 човека с положителни проби, от които над 132 са хоспитализирани в различни медицински заведения, заяви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

При колективите бяха излъчени две призови места. Специалният приз за граждански принос в работата на полицията получи 51-годишният Муртаза Клечов от Якоруда. През септември той помогна за спасяването на 2-годишно момченце, изгубено в планината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Олимпийска шампионка по ски бягане стана националка по биатлон
Олимпийска шампионка по ски бягане стана националка по биатлон
Епидемиологът д-р Петър Марков: Няма индикации новият вариант на вируса да е по-смъртоносен
Епидемиологът д-р Петър Марков: Няма индикации новият вариант на вируса да е по-смъртоносен