Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Мостът над река Струма в Симитли вече има Акт 16

от БНТ
16:12, 11.05.2022
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
мостът река струма симитли вече акт
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Държавната приемателна комисия, свикана от ДНСК, издаде Акт 16 за моста над река Струма в Симитли.

Това означава, че до една седмица ще бъде издадено и разрешението за ползване, с което съоръжението ще бъде въведено в експлоатация, съобщават от ДНСК.

Държавната приемателна комисия провери на място и по документи годността за въвеждане в експлоатация на новоизградения мост над река Струма.

Той е част от строителството на лот 3.1 от магистрала „Струма“ между Благоевград и Крупник. Мостът беше изграден от Агенция „Пътна инфраструктура“, за да осигури транспортен достъп при изграждане на лот 3.1 от АМ „Струма“.

Комисията не е установила пропуски или отклонения от заложените в проекта параметри въз основа, на което състави без забележки Акт 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване. Това ще позволи на Агенция „Пътна инфраструктура“ да извърши необходимите промени на временната организация на движението в участъка.

Искането за сформиране на държавна приемателна комисия постъпи в ДНСК на 29 април т.г. Комисията беше свикана в съкратени срокове, за да може мостът да се пусне максимално бързо.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Министър Сербезова възложи на заместниците си контролни функции в системата на здравеопазването
Министър Сербезова възложи на заместниците си контролни функции в системата на здравеопазването
Експресни победи за Надал и Зверев в Рим
Експресни победи за Надал и Зверев в Рим