НОВИНИ

Може ли Аржентина да остане без своя селекционер?

скалони запазим меси мондиал 2026
bnt avatar logo
от БНТ
14:20, 22.11.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на аржентинския национален отбор по футбол Лионел Скалони намекна, че може да напусне поста, тъй като "гаучосите" се нуждаят от "треньор, който има максимална енергия".

Изказването на 45-годишния наставник идва на фона на успеха с 0:1 като гост на Бразилия в мач от квалификациите за световното първенство през 2026-а година в САЩ, Канада и Мексико.

Скалони застана начело на Аржентина през месец ноември 2018-а година, а преди година изведе Лео Меси и компания до триумф на Мондиал 2022 в Катар, носейки на страната трета световна титла.

По-малко от 12 месеца по-късно треньорът споделя, че работата начело на "Албисалесте" "отнема много енергия", като самият той споделя, че летвата вече е поставена много високо.

"Сега е време да спрем топката и да започнем да мислим. Тези играчи ми дадоха много и трябва много да помисля какво ще правя с бъдещето си. Не е сбогом, но летвата е много висока, защото отнема много енергия, трудно е да продължиш да печелиш. Време е да помислим. Отборът се нуждае от треньор, който има максимална енергия", коментира Лионел Скалони, цитиран от TNT.

Като селекционер на Аржентина младият специалист вече е водил тима в общо 67 двубоя, в които балансът му е 46 победи, 15 равенства и 6 загуби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забраняват стиковете за нагреваеми цигари с аромати и овкусители
Забраняват стиковете за нагреваеми цигари с аромати и овкусители
По-висока цена на природния газ за декември предлага обществения доставчик
По-висока цена на природния газ за декември предлага обществения доставчик