НОВИНИ

Мръсотия и мъртви риби в Аквариума във Варна, оплакват се посетители

bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 03.09.2020
5589
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Възмутени посетители на Аквариума във Варна сигнализираха за лошото му състояние. Според тях, аквариумите са мръсни, а някои и неосветени. Има и мъртви риби. От ръководството на Аквариума заявиха, че в момента там тече ремонт и част от музейните зали ще бъдат обновени.

Славена Василева е от Варна, но живее в Испания. По време на почивката си в България избира да посети едно от любимите си места - варненският Аквариум. Жената обаче остава разочарована.

Славена Василева: Изключително мръсни аквариуми, може би с месеци неподдържани, умиращи риби, малкото риби, които са останали вътре, са умиращи. На тази гледка станаха свидетели група испански туристи, които след това бяха толкова възмутени.

Уредникът на Аквариума е категоричен, че служителите полагат всички усилия да поддържат базата в добро състояние. Музеят се финансира от Селскостопанската академия.

Николай Найденов, уредник на Аквариум-Варна: Когато се работи с жива стока, винаги има някакъв процент загуба или т.нар. в нашите среди брак. Въпросът е веднага да се реагира, за да може да се отстрани проблемът на момента и затова благодарим на съвестните граждани, които понякога ни съдействат.

Заради кризата с коронавируса Аквариумът отваря врати на 1 юни, но заради противоепидемичните мерки може да посреща едновременно не повече от четирима души. Затова ръководството взима решение там да започне ремонт.

Николай Найденов, уредник на Аквариум-Варна: Поради ситуацията с изолацията се възползвахме от момента да възобновим своите музейни зали, музейните експозиции, изцяло се подменя електрическата инсталация и за това може на моменти да не е имало осветление.

В Аквариума вече са обновени две от експозициите с препарирани животни и са подменени част от декоративните аквариуми на малките тропическите риби.

Автор: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хюстън влезе в полуфиналите на Запад и ще играе с Лейкърс
Хюстън влезе в полуфиналите на Запад и ще играе с Лейкърс
Напрежението на площада предизвика коментари в пленарна зала
Напрежението на площада предизвика коментари в пленарна зала