НОВИНИ

МВнР отговори на Радев: Винаги реагираме на сигнали за дискриминация на българи в РСМ

мвнр отговори радев винаги реагираме сигнали дискриминация българи рсм
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:13, 22.02.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

По повод призива на президента Румен Радев за “своевременна реакция от отговорните институции в България и Република Северна Македония на сигналите за дискриминация на наши сънародници”, Министерството на външните работи припомня, че винаги е реагирало на подобни сигнали на всички дипломатически нива и често е съобщавало публично за тези свои действия.

"Изразяваме удовлетворение, че държавният глава споделя нашата позиция, че Република Северна Македония трябва да уважава правото на самоопределение на всички свои граждани, включително тези с българско самосъзнание", се казва в писмо от Външно министерство.

По-рано днес президентът призовава за своевременна реакция от отговорните институции в България и Република Северна Македония на сигналите на наши сънародници от югозападната ни съседка за важни проблеми, пред които са изправени. Позицията на българския държавен глава е мотивирана от получено в президентската институция писмо от етнически българи от Република Северна Македония, в което те изразяват загриженост от тяхното продължаващо дискриминиране в Република Северна Македония.

Радев призова институциите да реагират на дискриминацията на българи в Р Северна Македония

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кузманов ще води България срещу Мексико за Купа "Дейвис"
Кузманов ще води България срещу Мексико за Купа "Дейвис"
Убиха италианския посланик в Конго
Убиха италианския посланик в Конго