НОВИНИ

МВР: Без сериозни инциденти протича изборният ден

мвр без сериозни инциденти протича изборният ден
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 29.10.2023
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Без сериозни инциденти протича изборният ден, посочват от МВР.

Гражданите могат да съобщават за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

От началото на кампанията до 15.30 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 1649 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.

От началото на изборната кампания до момента са образувани 159 досъдебни производства /45 бързи и 114 - по общия ред/, от тях 140 - са за нарушаване на политическите права на гражданите и 19 - за други нарушения, свързани с изборния процес. Данните са динамични.

Към 15 часа на днешния ден звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали 477 удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. От 24 октомври до момента те са 1350.

Нормална е обстановката по граничните пунктове. При създаване на предпоставки за образуване на колони от превозни средства служителите от Гранична полиция имат готовност за въвеждане на облекчени проверки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повишава се избирателната активност в Бургас
Повишава се избирателната активност в Бургас
За изборни нарушения: 1 осъдена, 17 обвиняеми и 157 досъдебни производства от началото на кампанията
За изборни нарушения: 1 осъдена, 17 обвиняеми и 157 досъдебни производства от началото на кампанията