НОВИНИ

Кметът на Ямбол и новите общински съветници положиха клетва

Антон Шиков е отново председател на Общинския съвет

кметът ямбол новите общински съветници положиха клетва
bnt avatar logo
от БНТ
15:03, 09.11.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Регионални
Слушай новината

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и новоизбраните общински съветници положиха клетва на тържествена церемония в общината. Тя беше проведена в присъствието на областния управител Биляна Димитрова и председателя на Общинската избирателна комисия – Ямбол Ани Канева.

Архиерейският наместник архимандрит Димитрий и енорийският свещеник Стоян благословиха работата на представителите на местната власт, а временно изпълняващия длъжността кмет на община Ямбол Васил Александров тържествено предаде символа на властта – огърлицата на Общината, на Валентин Ревански, съобщават от общината.

„Този символ трябва да бъде заслужен! Имаме още много работа! Следващите 4 години няма да са леки, но с общи усилия ще успеем да преодолеем всички трудности.

Ако държавна институция се опита да ни наложи нещо, за което не сме сигурни, че е добро за града ни, ще предизвикаме референдум. По всички важни въпроси ще продължим да се допитваме до нашите съграждани“, обеща Валентин Ревански пред новия състав на градския парламент.

Той обяви, че и през следващите 4 години ще продължи да дарява заплатата си. Дарения за облагородяване на града ще продължат да правят и съветниците от „Екип 16“.

С абсолютно мнозинство от 32 гласа след тайно гласуване съветниците потвърдиха доверието си към Антон Шиков и му повериха за втори мандат председателския пост на местния парламент.

„През изминалите 4 години ямболският Общински съвет беше за пример в страната. Ще се старая да бъде за пример и през следващите 4 години. Надявам се да работим наистина като единен общински съвет, а не разделени на групи.“, заяви Антон Шиков.

Председателят на Общинския съвет насрочи и следващото редовно заседание. То ще е на 23 ноември, когато ще бъдат сформирани постоянните комисии.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още рокади в ДПС: Оставка подаде заместник-председател на Централния съвет на партията
Още рокади в ДПС: Оставка подаде заместник-председател на Централния съвет на партията
България е пета по ранкинг преди старта на европейското отборно първенство по шахмат за жени
България е пета по ранкинг преди старта на европейското отборно първенство по шахмат за жени