НОВИНИ

МВР отличи най-добрите полицаи на годината

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:29, 05.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

МВР награди най-добрите полицаи на годината. В индивидуалната и колективната категория бяха отличени служители, участвали в разбиването на престъпни групи за наркоразпространение, обири, контрабанда. Наградени бяха и полицаи, разплели убийства и сложни схеми за данъчни престъпления. И тази година сред отличените са и хора извън системата на МВР, които обаче смело са изпълнили гражданския си дълг.

Стефан Шербетов и Ивелин Ангелов са участвали в разбиването на група за данъчни престъпления, чрез фиктивни продажби на трюфели в Пазарджишко, нанесла щети за милиони. Те са полицаите на годината в индивидуалната категория.

Стефан Шербетов - отдел "Икономическа полиция" - ГДНП: "Стараем се винаги да наваксаме скоростта, която набират данъчните измамници. Те стават все по-добри и ние ставаме все по-добри".

Заслуга на единствения у нас отдел с полицаи под прикритие е разбиването на група за трафик на дрога, работила основно от Сърбия. Отдел "Специални операции" на ГДБОП получи колективната награда.

Калин Стоянов - директор на ГДБОП: "110 кг е марихуаната, плюс 11 кг кокаин, плюс огнестрелни оръжия незаконни. Въпросният контингент е актуален на територията на Балканите".

Наградите за граждански принос отидоха при спасителите на Александър от Перник и при лекарите, които случайно се оказаха на мястото на жестоката катастрофа със сръбски автобус и помагаха на туристите.

Д-р Христо Стефанов: "Ние бяхме на първа линия, но има и много други лекари и инстанции, които са помогнали - в "Пирогов" лекарите, в Стара Загора също".

Служебният вътрешен министър заяви, че МВР изпраща тежка година, но е удовлетворен от работата на полицаите.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС ще бъде домакин на престижната образователна програма UEFA CFM
БФС ще бъде домакин на престижната образователна програма UEFA CFM
Ботев Враца стартира зимната подготовка на 6 януари
Ботев Враца стартира зимната подготовка на 6 януари